Hevoshieronta

simo3Hevoshieronta sopii hevoselle kuin hevoselle, tai vaikkapa ponille. Oli kyseessä harrastehevonen tai kilpahevonen. Hieronnan avulla eläin voi paremmin ja pystytään ehkäisemään vammoja, parantamaan suorituskykyä ja auttaa palautumaan kovista kilpailuista ja harjoituksista.

Pyrin aina siihen, että hieronnan aikana hevonen pääsee rentoutumaan käsittelyssä ja minun käsittelystä lähtee tyytyväinen asiakas. Aina ei saada yhdellä kertaa parasta tulosta vaan hierontaa voidaan tarvita sarjana, mutta tällöin se on kuin rahaa pistäisi pankkiin.

simo9

Hierontaa teen pääasiassa omin pikku kätösin ja tarvittaessa hieronnan yhteydessä käytän TENS-sähköhoitolaitetta tai akupunktiota rentouttamaan lihaksia ja lievittämään kipua. Myös hierontoihin kuuluu mobilisointi ja venytykset sekä tarvittaessa kinesioteippaus.

Kinesioteippaus

Kinesioteippauksen avulla voidaan vähentää painetta kipureseptoreilta, joiden avulla hevonen aistii kiputiloja. Kinesioteippi kohottaa ihoa, jonka avulla paine helpottaa eikä teippi sisällä lääkeaineita. Lisäksi teippauksella voidaan auttaa nestekierron parantumista, jolloin turovtus esim. vamma-alueella vähenee. Kineisoteippi on joustavaa, joten se ei estä hevosen liikettä. Tietyissä tilanteissa päinvastoin tukee ja auttaa oikeanlaisessa lihasaktivaatiossa.

Teipin pysyvyys vaihtelee 3-5 päivään ja pysyy lyhyessä karvassa hyvin. Talvisin teipin pysyminen hieman haastavaa pitkän karvan vuoksi. Myös karvaan käytetyt öljyt ja shine suihkeet yms. viakuttavat teipin pysymiseen. Kineisoteipin päälle voidaan hevoselle laittaa varusteet normaalisti.

Kinesioteippausta käytetään mm.2016-12-16-Meri-hieronta-ja-kinesio-teippaus-474-IMG_4373

  • Lihasrepeämien hoitoon

  • Lihasheikkouteen ja atrofiaan

  • Rasitustilojen hoitoon

  • Parantamaan liikkuvuutta

  • Kuntoutuksessa

  • Oikeanlaisen liikeradan vahvistamisessa ja ylläpitämisessä

  • Turvotuksen vähentämiseen

  • Ennaltaehkäisy

”Merin hierontakertojen ansiosta minun hyvin jäykästä ja jumisesta hevosesta on muuttunut rento ja onnellinen hevonen. Suurimmat muutokset hevosessa ratsastettavuudeltaan tapahtui kinesioteippauksen jälkeen. Laiskasta ja pohkeelle hitaasta hevosesta muuttui herkkä ja mukavampi ratsastettava. Hevonen käyttää lihaksiaan heti paremmin oikein ja paha toispuoleisuus on kokoajan paranemaan päin. Kiitokset kuuluu siis Merille rentouttavista hevosen hieronnoista, hyvistä vinkeistä ja kinesioteipeistä!! Olen ollut erittäin tyytyväinen Merin palveluista.”

”Hevoseni piristyi hieronnasta paljon, se suostuu nostamaan laukan eikä rullaa itseään kaulasta ratsastaessa niin paljoa”

”Hieronnan jälkeen hevoseni alkoi käyttämään paremmin selkäänsä ja on selkeästi herkempi avvuilleni kuin aiemmin ratsastaessa”

”Todella mukava ja ammattitaitoinen hieroja. Hieronnan yhteydessä saa vinkkejä mitä kannattaa ottaa huomioon hevosen treenaamisessa ja hoidossa. Luottamus puolin ja toisin. Hevonen nautti hoidosta”

2014-10-31-Meri-kotisivu-004-DSC_6587

 

Mainokset